Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ <<ΣΥΜΜΑΧΩΝ>> ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ / ΑΙΩΝΕΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ <<ΝΙΚΕΣ>> ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΣ ΜΕΝ ΕΧΘΡΟΣ ΑΛΛΟ ΟΧΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ.

Η Τουρκία συστηματικά διαδίδει και διδάσκει έναν μύθο για το στρατό τις που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παρουσιάζει τον εαυτό της ως έναν παντοδύναμο στρατό με απεριόριστες δυνατότητες, προσδοκώντας έτσι κομμάτι του κλήρου! Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.
Ας πάμε να δούμε στην πράξη σε σύγκριση με την Ελλάδα.
Η Ελλάδα έχει:
177.600 ενεργό στρατό, 237.500 έφεδρους και 4.000 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 419.100.
Η Τουρκία έχει:
510,600 ενεργό στρατό, 428.700 έφεδρους και 52.200 παραστρατιωτικούς. Σύνολο 991.500.
Σε περίοδο πολέμου:
Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει 400.000 χιλιάδες στρατό.
Η Τουρκία μπορεί να βγάλει 700.000 χιλιάδες στρατό.
Στο θέμα του εξοπλισμού, λόγο ότι οι Τούρκοι αριθμούν περισσότεροι ως στρατός, είναι φυσιολογικό να έχουν και περισσότερο εξοπλισμό. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να υπάρχει και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με σχετικό μορφωτικό επίπεδο.
Ένα σημαντικό θέμα είναι η κάλυψη.
Η ενεργή κάλυψη για την Ελλάδα (κατά κεφαλήν) είναι 14.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 37.1 προς 1000.
Η ενεργή κάλυψη για την Τουρκία (κατά κεφαλήν) είναι 6.6 προς 1000 και η συνολική κάλυψη 13.6 προς 1000.
Επίσης σε περίοδο πολέμου η Τουρκία θα μπορέσει να συλλέξει λιγότερο στρατό από όσο αναμένει, λόγο τις έκτασης της. Ο στρατός της δεν θα είναι καθαρά Τούρκικος και θα πρέπει να καλύψει μια περιοχή 783,562 km2.
Εν η Ελλάδα θα μπορέσει να συλλέξει ευκολότερα και γρηγορότερα το στρατός της, θα έχει έναν Ελληνικό στρατό και θα πρέπει να κάλυψη 131,990 km2.
Δηλαδή:
Για κάθε έκταση 1,000
km2 της Ελλάδας αντιστοιχούν 3.050 στρατιώτες.
Για κάθε έκταση 1,000
km2 της Τουρκίας αντιστοιχούν 890 στρατιώτες.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν περιοχές που δεν θα χρειάζονται ιδιαίτερη κάλυψη, λόγο της σύνθεσης της χώρας.
Η Τουρκία όμως θα πρέπει να κάλυψη όλο το φάσμα της έκτασης της καθώς θα υπάρχουν εξεγέρσεις και επαναστάσεις από τις διάφορες εθνικές ομάδες που ζουν μέσα στην Τουρκία.
Σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Ελλάδα θα δράση επαγγελματικά και απολύτως στρατιωτικά, ενώ η Τουρκία θα καταφύγει σε εγκλήματα και βάρβαρες τακτικές γιατί εξάλλου θα είναι και η μοναδική ελπίδα της. Όποιο και να είναι τελικά το αποτέλεσμα του πολέμου, η Τουρκία θα έχει διαλυθεί από το εσωτερικό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου