Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - H ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Και ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το σόι του εμπλέκοντε σε διαφθορές, κλοπές κλπ είχε το θράσος ο Τζέφρυ Παπανδρέου να ταξιδεύει ανά την υφήλιο και να συκοφαντεί και να διασύρει τον ελληνικό λαό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών του.

Σας παραθέτουμε δημοσιεύματα γιά το θέμα του Ανδρέα Α. Παπανδρέου από το news247  και το οlympia.gr με θέματα η εταιρία του Ανδρέα Παπανδρέου και το „παιχνίδι“ με τα CDS.

Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδος, τέτοια μεγάλη προδοσία, όσο αυτή που επιτελεί ο Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου, εξαγορασμένος εβραίος και διορισμένος πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τον Μάρτιο του 2009, η εταιρεία, που έχει γραφεία σε Γενεύη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Σιγκαπούρη, είχε προχωρήσει σε μια παρουσίαση με τρίτο “Εnvironmental Sustainability The Private Equity Edge”, όπου αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού  μαζί με τον Bertrand  Piccard.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Unigestion επεσήμανε στο newsletter της πως διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.
H συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου στην εταιρεία ήταν άγνωστη, ενώ κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση.
Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις.
Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.
Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.
Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.
Θέμα:  Κρατικές χορηγίες στην “I4CENSE”.
Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του έγκριτου portal Olympia.gr για το πού κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το Τ.Τ, αλλά και υπουργείων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου.
Επισκεπτόμενοι το site της εταιρείας “I4CENSE” διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο, δηλαδή η εταιρεία δεν είχε κανέναν στοιχείο ώστε να μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους, να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας, όλα ήταν άγνωστα. Πρόσφατα, το portal Olympia.gr αποκάλυψε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς  εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου. Η εταιρεία ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security, όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονταν οι χορηγίες.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε τι ύψος ανέρχονται οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ως ΜΚΟ I4CENSE”;
  • Να κατατεθεί λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην “I4CENSE”.
  • Να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις που να προκύπτει το ύψος της χορηγίας κάθε υπουργείου ή κρατικού οργανισμού στην “I4CENSE”.
  • Ποια πρόσωπα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της “I4CENSE”; Να κατατεθεί η σχετική ονομαστική λίστα. 
  • Να κατατεθεί το καταστατικό της “I4CENSE”.
  • Έχει επιχορηγηθεί και με τι ποσά η “I4CENSE”; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει πότε επιχορηγήθηκε και με τι ύψος η “I4CENSE”.
  • Κατά πόσο είναι νόμιμο να επιχορηγείτε μια ΜΚΟ που έδρα της δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ελβετία;
  • Ποια η απάντησή σας στους αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν λεφτά να υπάρχουν μόνο για χορηγίες στην εταιρεία “I4CENSE”;
  • Τελικά κ. Υπουργέ λεφτά υπάρχουν μόνο για χορηγίες;
  • Δεν είναι προκλητικό αυτό κ. Υπουργέ; Ποια η προσωπική σας άποψη;

Αρ. Πρωτ..                                                                 Ο ερωτών βουλευτής
Πάτρα…
                                                                            ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου